Chiftele de dovlecei
Probabil va intrebati: iarasi mancare? V-am intrebat daca va plac dovleceii sa stiu daca are rost sa prezint aceasta mancare, eu totusi sper sa foloseasca cuiva :). Am cateva postari care asteapta dar nu am timp de ele deocamdata :(. O prietena buna are probleme de sanatate si am fost tot cu ea sa o ajut, nu vreau sa intru in detalii dar va sfatuiesc sa mergeti regulat la un control ginecologic.Iarasi ma intind cu vorba si chiftelele asteapta :)). Asa cum probabil observati nu fac retete iesite din comun, imi place mancarea simpla si cu gust bun :). Pentru aceasta avem nevoie de:
- 2-3 dovlecei
- 1 morcov
- 1 ceapa mica
- 1 ou
- 1 cana faina
- ulei
- sare, piper, verdeata
Dam pe razatoarea mica dovleceii si ii stoarcem foarte bine, dar foarte bine :)). Adaugam morcovul si ceapa, oferindu-le acelasi tratament, oul si condimentam dupa gust. Adaugam faina pe rand pana amestecul capata consistenta si il putem modela. Formam bilute din amestec si le dam prin faina sau pesmet daca doriti mai crocante (eu le fac de obicei mai plate dupa cum se vede si in poze). Intr-o tigaie incalzim uleiul si le punem una langa alta, cand au prins culoare pe o parte le intoarcem sau le rostogolim daca le-am facut rotunde. Le scoatem pe un servetel de bucatarie si de aici stiti si voi urmatorul pas :).Eu le-am mancat alaturi se un sote de ciuperci si se inteleg bine impreuna, sa stiti.
Sper sa va placa reteta si sa o incercati. Sper ca pe weekend sa revin la programul meu normal, dar pana atunci va pup si astept comentariile voastre :*