miercuri, 13 martie 2013

Chiftele de dovlecei

    Probabil va intrebati: iarasi mancare? V-am intrebat daca va plac dovleceii sa stiu daca are rost sa prezint aceasta mancare, eu totusi sper sa foloseasca cuiva :). Am cateva postari care asteapta dar nu am timp de ele deocamdata  :(. O prietena buna are probleme de sanatate si am fost tot cu ea sa o ajut, nu vreau sa intru in detalii dar va sfatuiesc sa mergeti regulat la un control ginecologic.

    Iarasi ma intind cu vorba si chiftelele asteapta :)). Asa cum probabil observati nu fac retete iesite din comun, imi place mancarea simpla si cu gust bun :). Pentru  aceasta avem nevoie de:
  • 2-3 dovlecei 
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • 1 cana faina
  • ulei
  • sare, piper, verdeata
 
     Dam pe razatoarea mica dovleceii si ii stoarcem foarte bine, dar foarte bine :)). Adaugam morcovul si ceapa, oferindu-le acelasi tratament, oul si condimentam dupa gust. Adaugam faina pe rand pana amestecul capata consistenta si il putem modela. Formam bilute din amestec si le dam prin faina sau pesmet daca doriti mai crocante (eu le fac de obicei mai plate dupa cum se vede si in poze). Intr-o tigaie incalzim uleiul si le punem una langa alta, cand au prins culoare pe o parte le intoarcem sau le rostogolim daca le-am facut rotunde. Le scoatem pe un servetel de bucatarie si de aici stiti si voi urmatorul pas :).Eu le-am mancat alaturi se un sote de ciuperci si se inteleg bine impreuna, sa stiti.



    Sper sa va placa reteta si sa o incercati. Sper ca pe weekend sa revin  la programul meu normal, dar pana atunci va pup si astept comentariile voastre :*


14 comentarii:

  1. Chiar in seara asta cautam o reteta mai dietetica de chiftele, si am zarit si ceva de dovlecei :-) miaaamm! Ce bun! Pacat ca are faina :-( :-*. Multumim de reteta :-* sunt sigura ca e gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poti sa pui faina neagra sau tarate, nu stiu exact ceea ce mananci tu si sa pui un ou cat mai micut :) pentru a le face mai dietetice poti sa le pui in cuptor pentru 20 de minute sau daca ai o tigaie buna pui foarteputin ulei si un capac sile lasi la foc mic, astfel ele se coc mai mult decat se prajesc :* te pup

      Ștergere
    2. Ce dragutza esti ca mi-ai dat o alternativa :-)Multumesc frumos :-*

      Ștergere
  2. As fi gustat-o:) Mai demult preparam si eu chiftelute din dovlecel si erau pe placul meu:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si sa stii ca mie imi plac mult retetele tale! Sunt sigura ca sunt citite de multe fete tinerele si care nu stiu sa gateasca prea bine, asa ca mine :-). Si eu abia astept o retea buna, simpla si cat de poate de sanatoasa! Multumesc:-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-as bucura enorm sa ajut pe cineva cu retetele :) eu ma gandeam sa dau detalii mai amanuntite, de exemplu adaugam jumatate de lingurita de sare sau cat ulei punem la incalzit, dar ma gandesc ca lucurrile astea sunt stiute, sau? te mai astept pe la mine :*

      Ștergere
  4. e bine ca ai insistat sa se stoarca bine dovleceii, pentru ca eu prima data cand am facut am omis aceasta etapa si in 10 min compozitia pt chiftele arata ca o supa :)) intre timp m-am perfectionat si fac niste chiftele de dovlecei super delicioase :))) si mai sunt si modesta rau :) oricum, eu nu pun morcov, dar pun branza sarata in compozitie. voi incerca si reteta ta.

    te-am adaugat in blogroll. daca vrei sa ma adaugi si tu, acesta este link-ul http://din-joaca.blogspot.ro/ multumesc
    seara buna,
    Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc ca ai trecut pe aici :*. am insistat pentru ca as ami s-a intamplat prima data si a trebuit sa pun 500 de grame de faina sa fac ceva sa se lege :)). te-am adaugat si eu :* merci de idea cu branza, eu nu m-am gandit la asta dar promit sa incerc

      Ștergere
  5. nu am mai facut de foarte mult timp chiftele de legume :)
    ma poti ajuta la plantarea de copaci?

    RăspundețiȘtergere
  6. te invit sa faci daca iti plac dovleceii :) trec si pe la tine bineinteles:*

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihaela Kristal23 martie 2013, 07:57

    Cred ca ar merge demential cu un castronel de tzatziki. Mi-ai facut mare pofta, daca nu asta departe de prajeli cred ca acum m-as avanta spre dovlecei! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. incerca sa le faci la cuptor, dar nu promit reusita :) de exemplu astazi am incercat sa fac de soia la cuptor si le-am aruncat pe toate :))

    RăspundețiȘtergere