miercuri, 6 martie 2013

Dovlecel pe felie de vanata

     Astazi m-am trezit de dimineata si voi fi obosita toata ziua :)) , dar nu asta e important pentru ca inainte de a pleca la facultate am timp sa va prezint rapid o reteta.Daca iti plac dovleceii si vinetele esti omul meu :P.
   Vreau sa va anunt ca de acum pozele cu mancare vor arata doar rezultatul final. De ce? Pentru ca am facut ceva poze in timp ce faceam mancare si aparatul meu face acum o poza clara si una in ceata si eu ma gandesc ca i se trage de la sauna din bucatarie :)). Voi incerca sa explic fiecare pas, dar daca uit ceva sau nu intelegeti va rog sa ma trageti de urechi sau sa ma intrebati.
   Acum ca am lamurit ce si cum, astazi va prezint: 

  Nu stiu ce nume sa ii dau acesteti reteta, dar pot sa va spun sincer ca este foarte buna si usoara (ideala pentru cina) si bineinteles ca puteti schimba reteta dupa plac.
 Avem nevoie de 1 vanata maricica (pentru 6 felii), doi dovlecei, jumatate de conserva de rosii, o mana de parmezan, o lingurita de ulei, patrunjel si un varf de cutit de usturoi uscat.
 In primul rand, feliem vanata dupa cum vedeti in poza ,ea fiiind curatata inainte (puteti si sa nu curatati vanata sau doar partial). Dovleceii ii taiem rondele. Putem folosi rosii proaspete (dar asta la vara cand vor avea gust) sau rosii din conserva cum am facut eu. Intr-o tigaie pentru gratar adaugam o lingurita de ulei, lasam sa se incalzeasca si lasam feliile de vanata la bronzat. La fel ii tratam si pe dovlecei, cand au primit o culoare multumitoare oprim focul.
 Urmeaza partea cu aranjatul, punem o felie de vanata peste care punem 2-3 sau chiar 4 ( daca ne permite dansa) rondele de dovlecel, o lingura de rosii  din conserva imprastiate uniform. Eu am adaugat si parmezan, patrunjel si putin usturoi din plic.Punem la cuptor (eu am pus la microunde) pana se topeste branza ( puteti pune cam orice branza mai putin branza de vaci).
 Se pot servi alaturi de o felie de paine prajita, cu o lingura de smantana sau langa ceva proteina (eu nu sunt fana).
 Puteti incerca aceasta reteta ( este gata in maxim jumatate de ora,cu tot cu spalat vasele :)) ) si este buna.
Pofta buna va doresc!
  Va plac vinetele sau dovleceii? Astept comentarii sa stiu ce retete sa va mai prezint :*

6 comentarii:

  1. Ce reteta interesanta si simpla, o sa o fac si eu in weekend, nu am parmezan, ci un alt soi de cascaval, insa cred ca o sa iasa la fel de bun.
    Merci mult, mi-ai facut asa o pofta! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu tot timpul gatesc cu ce am in casa, cam de fiecare data folosesc alte ingrediente pentru o anumita mancare si tot este ok. cel mai bine razi cascavalul pe razatoarea mica, asa se topeste mai uniforsm si mai repede :)

      Ștergere
  2. Eu cred ca este foarte bun ce ai pus tu aici :-). Mi-ar face placere sa mai vad retete de astea usoare si bune :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur :).Incer sa pun retete dar daca as posta in fiecare zi ceea ce gatesc devine blog culinar si nu vreau asta, dar retete promit ca vor aparea constant :*

      Ștergere