sâmbătă, 2 februarie 2013

Salata de sambata :)

Asa cum va spuneam imi place mult sa gatesc.Nu imi place sa fac prajituri,toruturi sau tot felul de preparate exotice ci mancaruri simple pe care eu le consider obisnuite(nu ma pot adapta din punctul asta de vedere, tot ce e mai neconventional iese din raza mea de atentie).

Va prezint astazi o mancare rapida,de studenta care este in sesiune si nu are timpul si cheful necesar pentru stat mult in bucatarie.Am gasit prin frigider cateva ora si m-am gandit sa le combin cu cartofi si asa mi-a iesit urmatoarea salata.....sa o numim salata de sambata pentru ca am observat ca deseori prepar ceva de genu in weekend ca nu am apucat sa ma aprovizionez si trebuie sa fac ceva de mancare.
Avem nevoie de 2-3 oua, 4-5 cartofi, jumatate de castavete verde(puteti pune si murat,in acest caz puteti adauga si alte muraturi), ceva carnuri (sunca,muschi file,parizer), branza(feta,telemea si cascaval daca o ducem mai rau :)) ), sare,piper si o lingurita de ulei sa facem totul mai "dietetic".

Am fiert 20 de minute ouale impreuna cu cartofii si putin sare  iar apoi am le-am lasta la racit.















In timpul acesta,ca sa nu stau degeaba, am taiat muschiul file(eu am avut haiducesc), castavetele, cascavalul si le-am pus pe toate intr-un bol.














Dupa ce am curatat cartofii si ouale am procedat la fel,le-am taiat si le-am turnat peste celelate ingrediente,am adaugat sare,piper si lingurita de ulei.Amestec cu grija sa nu distrug in totalitate cartofii si pun la frigider pentru 1-2 ore.Dupa preferinta puteti folosi 1-2 linguri de maioneza sau smantana :).














Sper ca va este de folos reteta mea nu prea inventiva, dar care o pot adapta de fiecare data avand certitudinea ca ceva bun tot iese.











Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Sorry :* intr-un fel ma razbun pentru ca si tu mi-ai facut pofta cu tot felu de bunataturi si asta in fiecare saptamana :))

    RăspundețiȘtergere
  2. eu pun masline in loc de castraveti :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu imi fac cumparaturile de la Billa si mai mereu au masline amare, dar cand dau de masline bune si fac cate o salata pun si eu.iti multumesc ca ai trecut pe la mine :)

      Ștergere